Snabblagad tonfiskmousse

 
 
1 portion
 
1 burk tonfisk (i vatten)
1 kokt ägg
1 avocado
1 msk majonäs
1 msk creme fraisch
 
1 tsk ingefära (krydda eller pressad)
Salladskrydda
Salt & svarteppar
 
Hacka avocado och ägg i mindre bitar och blanda sedan med övriga indgredienser.
Blanda extra länge för en "moussigare" smak :)
 
 
Tips: Perfekt efter träning då tonfisk och ägg klassas som en av de absolut bästa proteinkällorna.

Proteinmuffins á chokladsmak! (utan kolhydrater och socker)


 
 
Samma muffinrecept som mina andra proteinmuffins,
enda skillnaden:
 
Proteinpulver - CHOKLADSMAK
istället för vanilj.

Fuktsallad med musli och fikon

 
1 sallad
 
äpple
päron
1 dl frusna blåbär
fikon
2 msk musli (ex paulins)
1 msk honung
 

Bara att hacka och slänga ihop! Honung på toppen för att boosta immunförsvariet nu inför kyligare tider.

Päroncrunch

 
 
1 portion
 
Päron
Mandelmjölk (eller vanlig mjölk)
Raw Bovete Crunch (av Renee Voltaire)
Kanel
Ekologisk honung (eventuellt)


Superenkelt och supergott.

Detoxjuice á Linnéa

 
1 stor Juice
 
2 äpple
1/4 citron
Mynta
Ingefära (gärna för mycket!)
 
Mixa i juicemixer. Fantastiskt god, nyttig och hälsosamt!
 
Gåshud och bye bye förkyldningar!

Superpannkakor på grötbas

 

2 pannkakor

2 ägg
2 msk kvarg/tjock yoghurt/kesella

1 dl råggryn
1 msk fiberhusk
1 tak bakpulver
0,5 dl Quinoapuffar
0,5 dl proteinpulver vanilj
0,25 dl linfrö
1 dl vatten
1 tsk Kanel
0,5 tsk Kardemumma
0,5 tsk salt

Hallon
Ananas

Wispa och ner i en varm panna med ex rapsolja, kokosfett eller margarin. Låt ligga på medelhög värma tills de gå att vända!

Supergott, suppermättande, superbra!

 


Morotsmuffins (utan kolhydrater & socker)

 
 
6 muffins
(Vegetarisk, laktosfritt, glutenfritt)
 

2 st morötter
1/2 dl fiberhusk
1 ägg
1/2 dl quinoapuffar+ svar sesam
2 msk solrosfrön
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl soyamjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
 
 
Vispa ägg, mjölk & kryddor. Tillsätt sedan alla övriga indgredienser, blanda och häll i muffinsformar/muffin-maker (helt besatt av denna fenomenalt fantastiska maskin) eller i ungsform. Kan även knådas till bullar.
Sedan är det bara att sleva in dem i ugnen på 200 grader (över-under-värme) i ca 20 min.
Men håll koll!
 
Färdiggräddade ca 20 minuter senare kan man skära upp det till brödbitar för att sedan kunna lägga något gott pålägg på till frulle eller mellis! Mättande och håller energikurvan stabil hela dagen.

RSS 2.0