Currygryta med kyckling

 
 
4 portioner
 
1 burk kikärter
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
0,5 grillad kyckling
0,25 Aubergine
1 röd paprika
1 näve koktailtomater
2 dl soya/mandelmjölk (vanlig mjölk eller grädde fungerar utmärkt)
1 dl cashewnötter
2 tsk koriander
1 msk curry (om man föredrar starkt)
1 tsk ingefärspulver eller 1 msk riven färsk ingefära
1 banan
salt och peppar efter smak
 
 Hacka lök i mellanstora bitar och häll i en medelvarm gryta med lite vegetabilisk olja (ex raps).
Tillsätt grönsakerna tills de börjat mjukna och sedan nötter, kyckling, kryddor och banan! Låt puttra ca 5-10 min på medelhög värme och servera med råris eller quinoa.
 
Tips: Ha aldrig för hög värme på när du lagar mat. Värmen förstör och bryter ner grönsakerna som i sin tur förlorar dess viktiga näringsämnen och vitaminer. Ha hellre maten på spisen länge med låg värme!
Exempelvis att fräsa löken medför en stor förlust på en massa nyttigheter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0