Mättande proteinmuffins (utan kolhydrater och socker)

 
 
6 muffins
Laktosfritt, vegetariskt, vegankost, glutenfritt

2 skopor proteinpulver (vanilj)
2 ägg 
1 msk linfrö (hela)
1 dl valnötter
1 dl solrosfrö
0,25 dl fiberhusk
0,25 dl mandelmjöl
1 msk kokosfett
0,75 dl kokosflingor
0,25 dl svart sesam
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 dl vatten
 
Vispa försiktigt, låt stå 5 min, vispa igen. (Fiberhusket ska absorbera eventuell vätska)
Fyll muffinsformar (eller införskaffa den fantastiska muffins-makern!) och in i ugnen på ca 175 grader i ca 20 min. (Håll koll, beror mycket på ugn)
 
Perfekt mellanmål att ha i väskan. Proteinrikt och väldigt mättande.
 
Finns även med chokladsmak!
 
Tips: Kanel ökar ämnesomsättningen. Tillsätt i typ.. allt! :)
(dock begränsat, stora mängder kanel har negativ påverkan på kroppen. Det var något med blodet.. kommer inte ihåg.. men det var inte bra iallafall.) 

Morgongröt med hallon (favorit)


 
 
1 portion

Laktosfri, vegetarisk, vegankost
 
1 dl råggryn (lätt bästa grynet)
2 dl Mandelmjölk/Soyamjölk
(vanlig mjölk går hur bra som helst)
0,5 tsk salt
 
0,5 dl valnötter
0,25 dl mandlar och cashewnötter
0,25 dl linfrö
0,5 msk phsylliumfrö (inget måste)
 
Hallon
Mjölk
Kanel
 
Blanda alla torra indgredienser i en kastrull, tillsätt mjölken och placera på en platta med medelhög temp.
Rör runt i gröten för att undbvika att den fastnar i botten i ca 4 min.
 
Sleva upp (med sleten mat-tants-rörelse) i en skål och dekorera med lite vitaminer i form av hallon!
 
Och där har du en stadig frulle som håller dig full av energi hela dagen! + mättnadskänslan håller längre.
 
Tips: På morgonen omvandlas inte kolhydrater till fett lika lätt som andra tillfällen på dygnet. Kolhydraterna fyller istället på de glykogen-förråd som efter en hel natt står tomma och gapar efter ny energi! 
 
Bra för magen och håller dig pigg hela dagen! :D
 
 

Auberginpasta med vitlök & avokadomousse

 
2 portioner
(Glutenfritt, laktosfritt)
 
1 aubergine
3 vitlöksklyftor
1 avocado
Halv citron
 
2 dl Keso (grädde funkar lika bra)
 
Salt och peppar
1 msk persilja (frusen går bra)
 
 
Riv "pastaslingor" med en osthyvel eller potatisskalare och krydda lätt. (OBS lätt, mycket smak i såsen)
 
Häll keso eller grädde i en liten gryta, tillsätt persilja, pressad vitlök, citronsaft och kryddor.
Mixa med en mixerstav.
 
Värm såsen i kastrullen på låg värme i några minuter, blanda.
 
Häll såsen över auberginepastan och toppa med persilja & kryddor efter behov.
Serveras med en bit nyttigt fröbröd!
 

Mättande kostfiber-bröd (utan kolhydrater)

8 rutor
(Glutenfritt, mjölkfritt, utan kolhydrater)
 
2 ägg
0,5 dl soyamjölk
 
0,75 d fiberhusk
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
 
0,5 dl solrosfrö
0,25 dl linfrö (hela)
0,25 dl pumpakärnor
 
1 tsk salt
0,5 msk agave
 
 
Topping
Quinoapuffar
Svart Sesam
Solrosfrö
 
 
Blanda allt i en bunke, häll upp i en smord form, toppa med topping och grädda sedan i ugn på ca 200 grader i ca 1 timme.
 
Ta ut formen och avlägsna brödet från denne.
Placera bröder upp&ner på bakplåtspapper och in i ugnen igen på ca 175 grader (grill) så brödet torkar även underifrån.
 

Sallad á Provencale

 
1 Sallad
 
 
koktailtomater
paprika 
1 avocado
äpple (Gärna Pink Lady, fantastiskt goda)
1 näve pinjenötter
1 näve gojibär
Provensalska örter (näst intill ett måste)
Örtsalt eller havssalt
Svartpeppar
Stänk pressad citron
Olivolja (eller annan vegetabilisk olja)
 
Hackelihacka samtliga indgredienser och servera på något fashion fat! Ta-da!
 
Tips: Gröna paprikor är just göra därför att de faktiskt är omogna vilket medför att dessa är svårsmälta för magen. Välj därför gul eller röd paprika istället för grön för att skona magen. (Källa: Litteratur, Ulrika Davidsson, Detox)
 

Currygryta med kyckling

 
 
4 portioner
 
1 burk kikärter
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
0,5 grillad kyckling
0,25 Aubergine
1 röd paprika
1 näve koktailtomater
2 dl soya/mandelmjölk (vanlig mjölk eller grädde fungerar utmärkt)
1 dl cashewnötter
2 tsk koriander
1 msk curry (om man föredrar starkt)
1 tsk ingefärspulver eller 1 msk riven färsk ingefära
1 banan
salt och peppar efter smak
 
 Hacka lök i mellanstora bitar och häll i en medelvarm gryta med lite vegetabilisk olja (ex raps).
Tillsätt grönsakerna tills de börjat mjukna och sedan nötter, kyckling, kryddor och banan! Låt puttra ca 5-10 min på medelhög värme och servera med råris eller quinoa.
 
Tips: Ha aldrig för hög värme på när du lagar mat. Värmen förstör och bryter ner grönsakerna som i sin tur förlorar dess viktiga näringsämnen och vitaminer. Ha hellre maten på spisen länge med låg värme!
Exempelvis att fräsa löken medför en stor förlust på en massa nyttigheter.

Banankaka med pumpakärnor (utan socker och kolhydrater)

 
1 kaka
 
1 dl mandelmjöl
1 dl fiberhusk
1 ägg
2 bananer
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 msk kokosolja/fett
 
Topping
Pumpakärnor
 

Mosa bananerna, blanda ihop ingredienserna baka ut på ungsfolie (som kaka eller bullar) och in i ugnen ca 1 h på 175 grader.

Fröfull Quinoagröt med kanel och banan

 
1 portion
 
0,5 dl vatten
0,5 dl soyamjölk
0,5 dl quinoa (svart)
0,25 dl solrosfrön
0,25 dl linfrö 
1 näve mandlar
0,25 dl pshylliumfrö (eventuellt)
Kanel efter smak
1 nypa salt
 
Tillbehör:
 
Soya eller mandelmjölk
1 skivad banan
 
No rules, get crazy och blanda allt! 

Kokospannkaka med blåbär och honung



1 (mycket mättande) Pannkaka
 
1 msk Kokosolja/fett
2 ägg
0,25 dl mandelmjöl
1 dl Kokosflarn
1 nypa salt
0,5 msk agavesirap/honung
 
 
Bara att blanda och i en panna med kokosfett,
dekorera med färska, ekologiska blåbär och ringla över honung!
Stadig frukost som håller dig mätt länge.
 

Saftigt morotsbröd

 
1 Limpa
 
5 normalstora morötter
0,5 dl fiberhust
0,5 dl mandermjöl
0,5 dl linfrö (ej krossade)
0,25 dl solrosfrö
1 nypa salt
0,5 msk agavesirap/honung
1 ägg
1 msk kokosolja/fett

Dekoration
Svart sesam
Quinoapuffar

RSS 2.0